Zaman Değerlendirmesi

Her deneme sınavında testleri sırasını değiştirerek çözmeli ve en çok verimi hangi sıralamada alıyorsak bu sıralamayı TYT ve YKS için kendi tarzımız olarak belirlemeliyiz. (en fazla net sayısı, en düşük yanlış sayısı, sınavda süre kullanımı vs.)

Her test için ne kadar zaman harcadığımızı tespit ederek ölçebiliriz. Zaten baştan beri çokça soru çözen bir adayın sınavda süre sorunu yaşaması pek olası değildir. Hangi testte süreyi aştığımızı tespit ederek işimizi kolaylaştırabiliriz. İlgili testlerle soru çözmek, sınavda turlama tekniği ile soruları çözmeye çalışmak işimizi kolaylaştıracaktır.

 

Ortasında mı? Son kısmında mı? Bu durumu tespit ettiğimiz zaman diliminde; örneğin başlangıç kısmında ise en iyi yaptığımız testten bir miktar soru çözerek, orta ve son kısımlarında ise bu kısımlarda dinlenme araları vererek ve nefes egzersizi yaparak tedbirimizi almamız gerekmektedir.

Sınav sonrası yanlış yaptığımız ve boş bıraktığımız sorular üzerinde ayrıca çalışma yapmalıyız

Örneğin yaptığımız yanlış, konu eksikliğinden mi yoksa sınav sırasındaki yaşadığımız stresten mi kaynaklanıyor? İlki ise daha çok çalışarak ve soru çözerek, ikincisi ise bir uzmandan yardım alarak kısa zamanda tedbirimizi almalıyız. Boş bıraktığımız sorularla ilgili olarak yapabileceğimiz şey ise  konularına dönüp eksikliklerimizi tamamlamak en güzeli.